Veelgestelde vragen

Veel van de vragen die opkomen over onze organisatie, payrollen of het gebruik van onze  online module hebben we geprobeerd te beantwoorden in onze FAQ-sectie.

Is uw vraag niet in de FAQ’s behandeld of beantwoord? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen voor werkgevers
Veelgestelde vragen voor werknemers

Veelgestelde vragen - werkgevers

Hoe ontvang ik mijn facturen?

U ontvangt uw factuur via e-mail of per post. Daarnaast kunt u al uw facturen raadplegen op TRUST-online. TRUST-online is uw online afdeling personeelszaken, waar u een overzicht heeft van: medewerkers, contracten, facturen en u kunt hier de uren invoeren en of accorderen.

Voor welke branches is Payrolling geschikt?

Payrolling is nagenoeg voor elke branche geschikt. Een kleine greep uit de branches waar payrolling veel wordt gebruikt zijn de branches horeca, overheid, groot- en detailhandel en onderwijs. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@trustpayrolling.nl of bel 024-3777904.

Hoe is Trust Payrolling te bereiken?

U kunt Trust Payrolling zowel telefonisch bereiken via 024-3777904. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@trustpayrolling.nl. Wij zitten gevestigd op de Hogelandseweg 23 te Nijmegen waar u op afspraak een bezoek kunt brengen.
Mocht een van deze mogelijkheden niet lukken dan kunt u ons via onze social media bereiken. Kijk daarvoor op onze Facebook, Twitter of LinkedIN pagina.

Hoe weet ik dat ik samenwerk met een betrouwbare organisatie?

Trust Payrolling biedt u zekerheid op meerdere manieren. TRUST Payrolling is NEN 4400-1 gecertificeerd. Dit is het betrouwbaarheidskeurmerk die wordt afgegeven door Stichting Normering & Arbeid. Hiermee voldoen wij aan de normen zoals vastgelegd in NEN 4400-1 en zijn wij opgenomen in het Register van gecertificeerde ondernemingen. Download hier ons NEN 4400-1 certificaat. Daarnaast verzorgt TRUST Payrolling voor u de betaling van loonbelasting en de afdracht van sociale verzekeringspremies.Voor de betaling van uw loonbelasting en afdracht van sociale verzekeringspremies hebben wij een WKA-verklaring. Daarnaast beschikken wij over een G-rekening. Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee alleen de Belastingdienst kan worden betaald. Op deze wijze kunt u er dus van uitgaan dat de loonheffingen netjes worden betaald.

 

Wat zijn de kosten voor payrolling?

De kosten van payrolling zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Op basis van uw wensen, brengt Trust Payrolling de kosten van payrolling voor u in kaart. Wij komen dan ook graag langs voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen wij u direct voorzien van een passende aanbieding.

Wat is payrolling precies?

Payrolling is een opkomend fenomeen in Nederland. Bij payrolling neemt het payrollbedrijf het juridisch en administratief werkgeverschap van een bedrijf over. Alle administratieve werkzaamheden, juridische plichten en financiële risico’s
vallen nu onder de verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf. Het bedrijf blijft zelf verantwoordelijk voor alle operationele zaken, zoals de werving en selectie en de dagelijkse aansturing van personeel. Met deze payroll-constructie bevrijdt de ondernemer zich van juridische verantwoordelijkheid en tijdrovende taken die niet tot zijn specialisme behoren. Salarisadministratie, afdracht van sociale premies, pensioenregelingen en inpassing van nieuwe overheidsregulering, alles wordt overgelaten aan specialisten die het beter en veelal goedkoper kunnen.

Wat zijn de grootste voordelen van payroll?

De grootste voordelen voor u zijn dat u zich volledig kunt richten op uw core-business. Datgene doen wat belangrijk is zonder dat u zorgen heeft over uw personeelszaken. Met payrolling kunt u zorgeloos ondernemen. Trust Payrolling neemt daarbij alle werkzaamheden zorgvuldig en betrouwbaar van u over.

Hoe meld ik een medewerker aan?

Een medewerker kunt u op verschillende manieren bij ons aanmelden. Na uw inschrijving kunt u met uw eigen inloggegevens inloggen op Trust-online. Op deze pagina kunt u nieuwe medewerkers inschrijven. Daarnaast kunt u ook de formulieren met de gegevens van uw werknemers toesturen zodat wij het inschrijven verder afhandelen.

Hoe geef ik de gewerkte uren door?

Door de flexibiliteit van Trust Payrolling kunt de gewerkte uren naar eigen wens doorgeven. U kunt de uren van de uw werknemers online invoeren via uw eigen inlogcode of u kunt het aantal gewerkte uren telefonisch doorgeven. Een andere mogelijkheid is om de gewerkte uren via de e-mail op te sturen. Na het inschrijven kunt u binnen 24 uur met uw eigen inloggegevens op Trust-online medewerkers aanmelden en heeft u direct inzage in uw personeelsafdeling.

Hoe weet ik zeker dat Trust Payrolling de omzetbelasting, loonbelasting en premie volksverzekering afdraagt aan de Belastingdienst en de premies werknemersverzekeringen voldoet aan het UWV?

Trust Payrolling kan u altijd een verklaring van goed betaalgedrag overhandigen. Daarnaast zijn wij in bezit van een G-rekening. Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee alleen de Belastingdienst kan worden betaald. Op deze wijze kunt u er dus van uitgaan dat de loonheffingen netjes worden betaald. Meer informatie over de zekerheid vindt u op de pagina zekerheid.


Veelgestelde vragen - werknemers

Wanneer ontvang ik mijn salaris?

Afhankelijk van  het bedrijf waar u werkzaamheden voor verricht ontvangt u uw loonbetaling per week of per 4 weken. Na afloop van de periode worden de urenspecificaties door uw opdrachtgever doorgegeven, zodra deze zijn verwerkt vindt de loonbetaling plaats op de eerstvolgende donderdag.

Hoe moet ik me ziekmelden?

In geval van ziekte moet u vóór 09.00 uur telefonisch of per e-mail contact openemen met TRUST. Ook moet u zich bij uw leidinggevende ziek melden. Tijdens uw ziekte bent u verplicht om thuis te blijven. U kunt namelijk bezoek krijgen van een arboarts.

Wat moet ik doen als ik mijn baan wil opzeggen?

Wanneer u besluit uw baan op te zeggen, dient u zowel uw opdrachtgever als TRUST schriftelijk op de hoogte te stellen.

 

Moet ik de loonheffingskorting wel of niet laten toepassen door TRUST?

De loonheffingskorting mag maar door één werkgever of uitkeringsinstantie worden toegepast. Wanneer u naast TRUST nog een andere werkgever heeft of wanneer u geniet van een uitkering, is het raadzaam om de werkgever of uitkerende instantie waar u het hoogste bruto-inkomen van ontvangt te kiezen om de loonheffingskorting toe te laten passen. Meer informatie vindt u op de website van de belasting.

Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld uitgekeerd?

Het vakantiegeld wordt in mei uitbetaald.

Hoe weet ik hoeveel vakantiedagen ik kan opnemen?

U bouwt ongeveer 10.34 % vakantiedagen op over het aantal uur dat u per week werkt. Wanneer u wilt weten hoeveel opgebouwde vakantiedagen u heeft, kunt u dit telefonisch of per mail opvragen via de helpdesk van TRUST. Uw opgebouwde reserveringen staan ook weergegeven op uw loonstrook.

Hoe ontvang ik mijn loonstroken?

U ontvangt uw loonstroken per e-mail. Daarnaast kunt u uw loonstroken inzien via TRUST-online. U kunt de online module raadplegen middels de inloggegevens die u na inschrijving per e-mail heeft ontvangen. Via de hompage van TRUST kunt u inloggen.

Hoe wordt mijn uurloon bepaald?

De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het vastellen van het salaris salaris.  Afspraken m.b.t. uw salaris dient u daarom met uw opdrachtgever te bespreken.

Bel iconBel 024-3777904

Of laat ons u terugbellen

bel mij terug

Of stel uw vraag online