In conclaaf over het nieuwe payrollen

maandag, 10 december 2012

Payrolling. Het helpt mensen aan het werk, maar het omzeilt ook de CAO, zegt de PvdA. De partij wil daarom af van deze arbeidsconstructie. Maar is dat verstandig?

PvdA-Kamerlid John Kerstens in gesprek met Jurrien Koops, bestuurslid van de Vereniging Payroll Ondernemingen.

De PvdA wil dat minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken een eind maakt aan constructies waarbij bedrijven hun personeel via een ander bedrijf inhuren zodat de cao kan worden omzeild.

In conclaaf

Maar is afschaffen wel de oplossing? Op BNR gaat PvdA-Kamerlid John Kerstens in gesprek met Jurrien Koops, bestuurslid van de Vereniging Payroll Ondernemingen. Koops ziet wel degelijk voordelen van payrolling. Is er een goede middenweg?

Te goedkoop

“Ik ben niet tegen payrolling op zich, maar wel tegen hoe het zich in de praktijk heeft ontwikkeld. Het gaat niet meer om het opvangen van piek en ziek, nee het gaat om een nog goedkopere manier om arbeidskracht in te zetten”, zegt John Kerstens.

Het biedt mogelijkheden

Maar waarom? Payrolling is aantrekkelijk voor ondernemingen, vindt Jurrien Koops. Het stelt ze in staat om ook in moeilijke tijden mensen aan te nemen. “Werkgeverschap is uitermate complex geworden, payrollbedrijven kunnen ze daarbij ontzorgen. De bedoeling is dat de payrollers uiteindelijk aangenomen worden”, zegt Koops tegen Petra Grijzen.

Volg TRUST Payrolling